معرفی انستیتوت:
ازینکه بخش صحت، سرمایۀ سلامت و امنیتِ (جسمی، روانی، فکری، اجتماعی و زندگیِ) انسان در جهان است؛ کاوش و بینشِ عمیق و دقیق؛ برای تحقیق و یافتنِ آرامش همگانی، هدفِ ارزشمند و شکوهمندِ دانشمندانِ علوم صحی می باشد؛ بنابراین، به خاطر این هدف، انستیتوت علوم صحی عاطفی در سال (1390 هـ.ش) با جواز رسمیِ وزارت محترم صحت عامۀ افغانستان در هرات تأسیس شد.
این نهاد علمی_صحی، با رهبریِ آینده نگر و هدفمند، ریاستِ هوشمند و خردمند، معاونیت علمی_تدریسی نیرومند، کمیتۀ فرهنگی و سمع شکایات، مدیران و کارمندان مسلکی، آمریت های فعال در تمام رشته ها، استادان مسلکی و با تجربه، تعمیرهای جداگانۀ برادران و خواهران، صنوف معیاری، کتابخانه های الکترونیکی{آنلاین} و حقیقی، امکانات و تجهیزات طبی عصری، لابراتوارها و اسکل لب های پیشرفته، کمپیوترلب ها، شفاءخانۀ مستقل افغان سلامت و با سابقۀ (12) ساله در (12) رشته، زمینه ساز تحصیل علوم صحی؛ برای جوانان شده و با داشتن بیش از (3000) محصل برحال و فارغ شدن بیش از (8000) هزار محصل از آن، باز هم در خدمت علاقه مندان است.
دیدگاه:
رهبری، مدیران و کارکنان انستیتوت، تصمیم دارند؛ که این انستیتوت در جایگاه اول اعتباربخشی میان انستیتوت های علوم صحی افغانستان قرارگیرد و همچنان تا پنج سال آینده، این نهاد نظر به افزایش دانش و گسترش پژوهشِ علمی_صحی، به عنوان نهاد برترِ (علمی، معیاری، معتبر و پایدار) در بخش علوم صحی، پیشگام خواهد شد.
ماموریت:
- این نهاد علمی_صحی، متعهد است؛ تا برای محصلان زمینۀ فراگیری و یادگیریِ تحصیلِ با کیفیت را در (12) رشتۀ فعال صحی، با صداقت و حرمت به ارزش های علمی آماده کند.
- این نهاد می کوشد؛ تا برای گسترش و افزایشِ مؤفقیت در بخش صحت و سلامتِ پایدار افغانستان، پاسخگوی نیازهای زندگیِ اجتماعی و بازار کار باشد.
- تلاش در ارایۀ خدمات تحصیل علوم صحی و رشد برنامه¬های علمی_تحقیقی به محصلان؛ برای کاهش سطح بیماری، داشتن صحت و سلامت جسمی و روانی در جامعه.
اهداف:
- رشد و پایداری انستیتوت، با ارائۀ فعالیتِ با کیفیتِ علمی_تحقیقی؛ با معیارات ارتقای کیفیت وزارت صحت عامۀ افغانستان.
- ایجاد رشته های جدید، نظر به ضرورت وزارت صحت و نیاز بازارِ کار.
- نیرومندسازیِ تحقیقات علمی؛ برای تولید و افزایش دانش، هم خوان سازیِ نصاب و مواد درسی به اساس نیاز بازار و محصلان.
- تقویت سازی استعداد و انگیزه دهی به محصلان علوم صحی؛ برای افزایش ظرفیت، مهارت و ارتقای تحصیلات شان.
- دستیابی به اهداف انکشاف ملی از طریق ارائۀ خدمات علمی_صحیِ مثمر؛ با تربیۀ مؤثر فارغان؛ برای خدمتگزاری به جامعه.
- افزایش سطح کیفیت برنامه های درسی، با مدیریت و رهبری سالم؛ برای فراهم آوری فرصت های تحصیلات با کیفیت در رشته های مورد نیاز جامعه در مقطع نیمه عالی.
- فراهم آوری فرصت تولید دانش و پژوهش و تصمیم گیری مطابق به شواهد و اسناد قانونی، از طریق افزایش معلوماتِ آزمایشی با تحقیقات علمی_صحی.
- افزایش دانشِ مهارت های توانمندسازی و ظرفیت های مسلکی و مدیریتی محصلان؛ برای کاریابی و دستیابی به تسهیلات زندگی.
اصول کلیدی:(تدریس، تحقیق، کیفیت، ظرفیت، پایداری)
ارزش های بنیادی:
دانش علمی_معیاری، حسابدهی، مدیریت سالم، اعتبار علمی، شفافیت، کار گروهی، احترام به حقوق بشر، فرهنگ سازی؛ به ویژه پاسداری از ارزش های اسلامی و علوم صحی.