گیاهی ترین AnzanDigital فروشگاه

معرفی

رشته رادیولوژی:

رشته رادیولوژی که در زبان دری به آن پرتوشناسی نیز میگویند یکی از شاخه های علوم طبی است که بوسیله آن از اعضای درونی بدن انسان به کمک پرتو یا شعا ها با فرکانس های مختلف عکس برداری میکنند. اولین بار رادیوگرافی در میدان جنگ برای تصویربرداری از بدن عساکر زخمی مورد استفاده قرار گرفت.

این رشته نقش بسزایی در زمینه تشخیص امراض در طبابت ایفا میکند. در حقیقت علم رادیولوژی، دانش تشخیصی و تداوی در بخش طب و طبابت میباشد که در سالهای واپسین پیشرفت های چشمگیری داشته و بر دامنه امکانات طبی افزوده است.

در این رشته نحوۀ تصویربرداری از اعضای مختلف بدن آموزش داده میشود. هدف از این رشته تربیت کارشناسان آگاه به تجهیزات تصویربرداری، آشنایی با نحوه تصویربرداری های تخصصی و همچنان مشارکت در پروژه های تحقیقاتی تشخیصی طبی میباشد.

واما اگر دست اندرکاران این رشته مهارت کافی در این زمینه نداشته باشند برعلاوه اینکه مانع رسیدن به تشخیص درست داکتر میگردند به خود مریض نیز آسیب های قابل توجهی بخاطر اضرار وارده از شعاع وارد خواهند کرد.

روش های مختلفی برای تصویربرداری از بدن وجود دارد که ابتدایی ترین آنها رادیوگرافی معمولی است. در سطوح بالاتر آنژیوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و انواع روش های تصویربرداری رادیوایزوتوپی موجود است.

در مجموع سه روش عکس برداری در رادیولوژی موجود است:

  1. روش شعاعی یونیزان مانند ماموگرافی
  2. روش شعاعی غیر یونیزان مانند سونوگرافی
  3. روش های هسته ای

تکنشن رادیولوژی کیست:

عبارت از اشخاصی هستند که دارنده مدرک تحصلات نیمه عالی تکنشن رادیولوژی ویا بالاتر از آن از یکی از انستیتوت های علوم صحی در بخش رادیولوژی در داخل و یا خارج از کشور بوده و تائیدی وزارت صحت عامه کشور جمهوری اسلامی افغانستان را داشته باشد. وظیفه تهیه عکس رادیوگرافی به عهده تکنشن رادیولوژی است. بعضی از تکنشن های رادیولوژی فیلم های رادیولوژی ساده را تهیه میکنند. بعضی دیگر فیلم های تخصصی تر مانند سی تی اسکن و یا ام آر آی را تهیه میکنند. یک تکنشن رادیولوژی به مریض کمک میکند تا در وضعیت مناسب در کنار دستگاه تصویربرداری قرار گرفته و پس از تنظیم کردن دستگاه از مریض عکس میگیرد. سپس عکس را چاپ کرده و یا اگر به صورت دیجیتال تهیه شده باشد آن را در شبکه کامپیوتری قرار میدهد.

تکنیسین رادیولوژی تصاویر تهیه شده را تفسیر نمیکند. از او نمیتوان خواست تا با دیدن عکس تشخیص دهد بیمار دچار چه مشکلی است. وظیفه تفسیر تصویر رادیولوژی با متخصص رادیولوژی است. یک متخصص رادیولوژی یا یک رادیولوژیست کسی است که از فاکولته طب مدرک طبابت دارد. سپس دوره تخصصی رادیولوژی را طی کرده است

وظایف تکنشن رادیولوژی:

  • ارائه راهنمایی های  لازم به مریضان بمنظور انجام رادیوگرافی .
  • آماده نمودن مریض زیر دستگاه رادیوگرافی بنحوی که مشاهده عضو مریض برای عکسبرداری امکانپذیر باشد به این عمل در رادیولوژی وضعیت دادن به مریض اطلاق می شود.
  • آماده نمودن و بکار انداختن دستگاه و انتخاب میزان دوز و زمان مناسب برای انجام رادیوگرافی که به آن شرایط رادیوگرافی گفته می شود.
  • بررسی و کنترل فسمتهای مختلف دستگاههای رادیوگرافی و رادیوتراپی و اعلام موارد نقص دستگاه.
  • مطالعه در مورد تکنیکهای پیچیده و پیشرفته و ارائه نتایج مربوط به آن
  • انجام رادیوگرافی با ماده حاجب زیر نظر متخصص رادیولوژی
  • ظهور و ثبت کلیشه‌های رادیوگرافی.
  • کنترل کیفیت تصویر بدست آمده
  • آرشیف و حفاظت عکسهای رادیولوژی بر طبق استانداردها.
  • رعایت کلیه استندارد‌ها و نکات ایمنی به منظور حفاظت مریض و مسئول رادیوگرافی

آینده شغلی وبازار کار:

فارغ اتحصیلان این رشته میتوانند در بخشهای رادیوگرافی خصوصی و دولتی هم در شفاخانه ها، کلنیک ها و مراکز صحی ایفای وظیفه نمایند .

همچنان نظر به داشتن مدرک لیسانس و یا بالاتر از آن در بخش های رادیوگرافی تخصصی مانند تفسیر تصاویر X-Ray، ام آر آی، سی تی اسکن وغیره ایفای وظیفه نمایند. همچنان به عنوان ناظران کار شعاع ایکس، بخش طبابت هسته ای و نیز در سازمان انرژی اتمی در بخش های طبابت هسته ای کار کنند.

خصوصیات جسمی وتوانایی های لازم برای احراز شغل:

تکنشن رادیولوژی بايد از سلامت كامل جسمي و ذهني و روحي برخوردار باشد و فردي دقيق، علاقه مند و صبور باشد و كنترل كافي روي احساسات شخصي خود داشته باشد.

مدت دوره تحصیل:

مدت تحصیل رشته تکنشن رادیولوژی در مقطع نیمه عالی دوسال در غالب چهار سمستر میباشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

طراح و میزبان:شرکت هرات هاست

Powered by keepvid themefull earn money